VCF.pl technicznie

Co zmienić, a co poprawić?
Awatar użytkownika
Mruwek
Redaktor honorowy
Posty: 366
Rejestracja: 17 wrz 2006, 14:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

VCF.pl technicznie

Post autor: Mruwek » 11 mar 2007, 17:06

Raportujcie tu wszelkie problemy techniczne jakie napotkacie podczas używania naszego serwisu.
"Were you gonna die alone?"

Qba1000000
Juvenil
Posty: 46
Rejestracja: 18 paź 2007, 16:42
Lokalizacja: Leżajsk
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Qba1000000 » 29 cze 2009, 12:32

Dalej stronka zawirusowana jest. tak tylko informuje http://www.vcf.pl/content/raporty/temp/index.xml

Awatar użytkownika
Mruwek
Redaktor honorowy
Posty: 366
Rejestracja: 17 wrz 2006, 14:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Mruwek » 29 cze 2009, 21:12

Dzięki za zgłoszenie. To jeszcze pozostałość po poprzednim „ataku” — złośliwa linijka kodu rozprzestrzeniła przez nieuwagę jednego z nas za co jedynie przeprosić możemy, ale zapewniamy, że to co się u nas zagnieździło było niegroźne, a obecnie jesteśmy bardziej ostrożni (czytaj nie używamy TotalCommandera z włączonym zapamiętywaniem haseł).
"Were you gonna die alone?"

Awatar użytkownika
maestro@
Taquillero
Posty: 74
Rejestracja: 30 cze 2009, 17:19

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: maestro@ » 30 cze 2009, 18:21

chcialem zglosic problem jaki napotkalem juz drugi raz; mianowicie, nie moge dodawac od jakiegos czasu zadnych komantarzy, poniewaz nie moge 'kliknac' wyslij, ktory zawsze znajdije sie na dole okna z kometrzem, natomiast u mnie jest on niemal caly schowany(i w zaden sposob okna w ktorym wpisuje komantazre nie moge ''wusunac do gory-nie sadze jednak bym byl zabanowany, choc nigdy nic nie wioadomo), i nie wiem czym to jest spowodowane. Pisalem juz o tym problemie jakis czss temu ale on nadal wystepuje.

z gory dziekuje za pomoc.

P.S. a zeby nie byc goloslownym daje zalacznik-'sie pierunstwo schowalo i nie chce wyjsc:)'
bez tytułu1.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ulesław
Redaktor honorowy
Posty: 889
Rejestracja: 16 wrz 2006, 18:46
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Ulesław » 30 cze 2009, 19:34

Żaden ze mnie łebmajster, ale zadam oczywiste pytanie: masz tak samo w każdej przeglądarce, czy tylko w tym IE?

BTW, zawsze możesz nacisnąć prawym klawiszem w "skomentuj" i otworzyć w nowej karcie/nowym oknie. Nie powinno być problemów ze znalezieniem "dodaj" :)
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
maestro@
Taquillero
Posty: 74
Rejestracja: 30 cze 2009, 17:19

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: maestro@ » 30 cze 2009, 19:40

tak samo jest zarówno w IE, Mozila FF i Operze, ale dopiero od niedawna; wczesniej bylo wporzadku z dodawaniem komentarzy; dlatego problemu upatruje w wirusie, ktory niedawno sie zadomowil na VCF.pl

-->ULESLAW
co do twojej propozycji z pisaniem komentow w nowym oknie - niby nic trudnego ale za to bardzo nurtujace jest to ze nie moge tego robic w normalny sposob jak poprzednio; ale ostatnio spowrotem mam 'glód' na komentowanie tego zalego zamiszania w klubie wiec moze sie skusze; CO JEDNAK NIE ZMIENIA FAKTU ZE WOLALBYM ZEBY MI KTOS WYTLUMACZYL CZEMU TAK SIE DZIEJE OD JAKIEGOS CZSU :)

Czy ten ban (zapewne za ta gafe z navarro) jest definitywny czy tylko czasowy-bylbym wdzieczny za odpowiedz

Awatar użytkownika
miancio
El Crack del Equipo
Posty: 455
Rejestracja: 30 kwie 2007, 15:35
Lokalizacja: Bartoszyce
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: miancio » 06 lut 2010, 20:20

Nie chcę nic mówić Panowie, ale istnieje obecnie coś takiego jak zakaz reklamowania hazardu, a u nas na głównej bWin i Unibet... To jest jakoś logicznie wytłumaczalne?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Pichichi
Posty: 753
Rejestracja: 06 lip 2009, 18:56

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Dr_Dedoverde » 06 lut 2010, 20:55

Nie wiem w jakich krajach jest zakaz ale z pewnością nie ma w Polsce zakazu reklamy w sieci.
Jest projekt ustawy na ten temat , ale na razie tylko projekt.

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/rz ... z-internet

Pozatym jeśli tym reklamom stronka jest na tym poziomie co jest to co za problem ? :cool:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
miancio
El Crack del Equipo
Posty: 455
Rejestracja: 30 kwie 2007, 15:35
Lokalizacja: Bartoszyce
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: miancio » 09 lut 2010, 20:02

Nie projekt, jeno już jest praktykowana. Organizatorzy turnieju skoków Zakopanem mogą zapłacić 12mln za to, że skoczkowie mieli kamizelki z reklamą bet-at-home. Skoro strona czerpie pieniądze z reklam bukmacherów, to chyba nie chce płacić kary za takie coś?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Pichichi
Posty: 753
Rejestracja: 06 lip 2009, 18:56

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Dr_Dedoverde » 09 lut 2010, 20:52

Pisze ci przecież , że reklama hazardu w sieci nie jest zakazana.
W sieci , internecie. Nawet linka dałem.
Poza tym w ekstraklasie Wisła i Lech mają na koszulkach reklamy bukmacherów i jakoś o tym się nie pisze.
Regulacje prawne dotyczące internetu w Polsce to pustynia.
I jak pisałem , jeżeli stronka jest na innym niż polskim serwerze to nic nie mogą zrobić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
miancio
El Crack del Equipo
Posty: 455
Rejestracja: 30 kwie 2007, 15:35
Lokalizacja: Bartoszyce
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: miancio » 09 lut 2010, 22:06

Nie wiem czy się nie pisze, ale wiem, że się mówi. Tak, o problemach Wisły i Lecha również.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Pichichi
Posty: 753
Rejestracja: 06 lip 2009, 18:56

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Dr_Dedoverde » 10 lut 2010, 13:14

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,75445 ... nstwa.html

Też się pisze.
Ale i tak nie zmienia to faktu , że reklama w sieci to inna sytuacja i wystarczy zmienić serwer.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
JacekVCF
Pichichi
Posty: 751
Rejestracja: 06 kwie 2010, 14:26

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: JacekVCF » 16 maja 2010, 16:40

A tak do tematu.
Wchodzę na vcf.pl. Loguję się. Piszę komentarz, a gdy chcę go dodać wyświetla mi się coś takiego:
"Aby móc komentować, musisz być zalogowany!"
A przecież jestem zalogowany. Ostatnio w ogóle nie mogę dodawać komentarzy, bo czy są krótsze, czy dłuższe, zawsze się to gówno pojawia. Nie wiem o co z tym chodzi.
:confused:
I co z tego, że dzisiaj przegraliśmy? Najważniejsze, żeby nie tracić nadziei na lepsze jutro.

Awatar użytkownika
Dzidek
Redaktor honorowy
Posty: 2631
Rejestracja: 02 mar 2007, 22:57

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Dzidek » 17 maja 2010, 16:45

Jaki masz nick na stronie?

Awatar użytkownika
Hector
Entrenador
Posty: 2694
Rejestracja: 12 sie 2008, 08:44
Lokalizacja: Piekary Śląskie

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Hector » 31 sty 2011, 23:15

Dlaczego mój avatar na głównej się nie chce zmienić ?


E: Ok już wszystko gra ; )
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Pichichi
Posty: 753
Rejestracja: 06 lip 2009, 18:56

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Dr_Dedoverde » 24 mar 2011, 08:21

Ja chciałbym się dowiedzieć jak wytłuszczać tekst w komentarzach na głównej i jak dodawać w nich emoty. Takie jak Ulesław "TOPAL CRACK".
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ulesław
Redaktor honorowy
Posty: 889
Rejestracja: 16 wrz 2006, 18:46
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Ulesław » 24 mar 2011, 21:42

W komentarzach działa HTML.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Algir
Canterano
Posty: 135
Rejestracja: 24 gru 2009, 12:15

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Algir » 25 mar 2011, 18:40

Czyli można korzystać ze standardowych komend, np. <b>Pogrubienie</b>? Czy należy dodatkowo stosować jakąś magię?

Awatar użytkownika
Ulesław
Redaktor honorowy
Posty: 889
Rejestracja: 16 wrz 2006, 18:46
Kontakt:

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: Ulesław » 26 mar 2011, 11:17

Nie trzeba żadnej magii ;)

Kod: Zaznacz cały

<b>pogrubienie</b>, <u>podkreślenie</u>, <i>kursywa</i>, <strike>przekreślenie tekstu</strike>, <img src="link_do_obrazka" />, <a href="adres">link</a>. Tylko bez przesady z <marquee>pływającym tekstem</marquee> i bez gigantycznych obrazków, żeby się wyświetlanie strony nie posypało 
Używać należy z rozsądkiem, żeby Gran Hermano nie musiał sprzątać bałaganu ;)
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
JacekVCF
Pichichi
Posty: 751
Rejestracja: 06 kwie 2010, 14:26

Re: Problemy techniczne z vcf.pl

Post autor: JacekVCF » 27 mar 2011, 09:15

A na forum to też działa?
I co z tego, że dzisiaj przegraliśmy? Najważniejsze, żeby nie tracić nadziei na lepsze jutro.

ODPOWIEDZ