Sytuacja w Primera Division

Co dzieje się na światowych boiskach?

Re: Sytuacja w Primera Division

Postprzez Nevan_14 » 07 Sty 2010 22:00

I pomyśleć że przed sezonem, oczekiwałem od nich walki o puchary... :question:
Image
Awatar użytkownika
Nevan_14
Redaktor

Dołączenie: 05 Cze 2009 15:05

Postprzez ches » 07 Sty 2010 22:09

Nie tylko ty,większość kibiców Hiszpańskich drużyn spodziewała się nie co więcej od Zaragozy i powrotu do czołówki La Liga,no ale jak widać muszą jeszcze poczekać...
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Dołączenie: 12 Sie 2008 09:44
Miejscowość: Piekary Śląskie

Postprzez jarekkha » 07 Sty 2010 22:37

juz nie ten sklad co kiedys... bracia milito everthon i jeszcze paru dobrych graczy :whip: :whip:
jarekkha
Juvenil

Dołączenie: 11 Paź 2009 12:22

Postprzez sebol » 10 Sty 2010 02:01

Sevilla gubi punkty, Villarreal gubi punkty - miodzio. Potentaci jutro z wyspiarzami - Barcelona pewnie zgromi Tenerifę, Real też u siebie powinien odprawić Mallorcę z kwitkiem. My za to mierzymy się największym ligowym pionkiem, więc można by co nieco poodsadzać, bo poodrabiać raczej nie.

Spędziłem dziś wieczór z Primera Division i przyznać muszę, iż nie jestem zawiedziony. Mecz Sevilla-Racing chociażby z tego względu warto było pooglądać, aby ujrzeć w akcji młodego Canalesa, który zapowiada się na fenomenalnego gracza. Nie dość, że świetnie odnajduje się w rozgrywaniu piłki, to jeszcze jak prawdziwy supersnajper, bez skrupułów wykańcza akcje. Parol zagiął na niego już Real Madryt i nie wydaje się, że ludzie z Madrytu pozwolą mu zbyt długo pograć na Sardinero. Trzeba też oddać, że Sevilla powinna mecz zremisować, gdyż arbiter nie uznał prawidłowo zdobytego gola (piłka przekroczyła linię bramkową całym obwodem - nie mniej, nie więcej - ale doszło do tego tuż przy słupku, a na dodatek szybko wytrącił ją z wnętrza bramki Coltorti)

(Canales, Muniain, Azpilcueta - to gracze, których widywałem ostatnio w akcji, którzy zrobili na mnie ogromne wrażenie, a którzy nie pokończyli jeszcze 20 lat. Moim zdaniem Ci piłkarze wkrótce pozmieniają swe kluby, na te z Hiszpańskiego topu, a stamtąd będą pukać do drzwi kadry La Furia Roja. Dopisałbym jeszcze do tej listy Bojana, Frana Meridę i Daniela Parejo, z czego pierwszy już gra w zespole absolutnego topu, drugi przeniesie się do Atletico, a ostatni będzie miał jeszcze szansę wyrobić sobie markę w Getafe, by później np. wrócić do Realu (czego mu absolutnie nie życzę), którego jest wychowankiem.)

Drugi mecz Villarreal-Almeria zobaczyć można było z tego powodu, iż jest to nasz przyszły ligowy rywal. I już na początku wspomnieć należy, że w meczu za tydzień nie zagra Ivan Marcano, który zarobił czerwoną kartkę, a z tego co zrozumiałem, prócz Godina i Marcano Valverde nie ma już do dyspozycji więcej stoperów, bo z klubu odszedł niedawno Fuentes, a Gonzalo nie był zabierany na ostanie mecze, skąd domyślam się że jest kontuzjowany. Swoją drogą to muszę przyznać, że nie wiem z jakiej choinki urwał się ten Marcano, ale dla nas chyba lepiej byłoby gdyby jednak zagrał -niby to ma on aspiracje do gry w kadrze, a klopsy popełnia niesamowite, a i kartoniki za bezmyślne faule kolekcjonuje jak i nasz Marchena.

Co jeszcze o przyszłym przeciwniku można powiedzieć? Trzeba będzie uważać na Cazorlę, bo w meczu z Almerią czarował błyskotliwymi zagraniami. Pires dobrze bije stałe fragmenty, ale z nami zagra raczej Cani, bo poza tym elementem gry, francuz na skrzydle jest bezproduktywny. Na koniec jeszcze warto zwrócić uwagę na napastników, a szczególnie na Nilmara, bo chłop strzela bramki na wszelkie sposoby i robi to dość regularnie. Chciałem ujrzeć w akcji tego żywiołowego Pereirę, którym tak oczarowany jest mój redakcyjny kolega Ulesław, ale niestety nie było mi to dane.

Nie zawiódł się też i ten, który na sopcaście odpalił potyczkę Valladolid z Atletico, a większość liczących na kolejne bęcki zepołu Floresa, mogła czuć się zaskoczona (w tym i ja) - Quique pokaż klasę!
Image
Awatar użytkownika
sebol
Red. honorowy

Dołączenie: 31 Mar 2007 22:21

Postprzez ches » 10 Sty 2010 12:47

Sevilla najwyraźniej dostała zadyszki,które to już stracone punkty u siebie ? Co do Podwodniaków,obok wspomnianego Cazorli,Piresa obawiam się również Rossiego który nie raz pokazywał że nosa do strzelania bramek ma,choć i tak patrząc na obecną dyspozycję Villarrealu i naszą liczę na to że wygramy derby !! Dzisiaj oprócz 3 pkt. dla Valencii liczę na urwanie punktów Realowi,szczególnie cieszyłbym się jakby na Bernabeu padł remis,a to bardzo możliwe bo Mallorca w tym sezonie gra ładnie i skutecznie,Real natomiast bez Lassa,Ramosa i bodajże Marcelo,nie do końca jest pewny występ Kaki a wiadomo że Real też lubi sprawiać niespodzianki więc zacieram ręce :devil:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Nevan_14 » 16 Sty 2010 23:02

No i Real dostał, teraz czekamy na remis Barcelony i wygraną Valencii... ;)
Image
Awatar użytkownika
Nevan_14
Redaktor

Postprzez ches » 17 Sty 2010 13:01

Czułem że Barca będzie podrażniona porażkami z Sevilla w CdR dlatego stawiałem na srogie zwycięstwo Dumy Katalonii i nie myliłem się,dla nas nawet lepiej ponieważ tracą punkty a przecież to oni są naszym głównym rywalem do zajęcia 3 miejsca ;)) A co do Realu to....dobrze im tak :devil: :devil:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez miancio » 17 Sty 2010 14:06

Porażka Realu cieszy, zwycięstwo Barcelony bynajmniej nie martwi. Katalończyków i tak nie dogonimy, prędzej to Sevilla dogoniłaby nas. Dogoniłaby, gdyby nie to, że po raz kolejny przegrywają. Teraz pozostaje wierzyć, że my damy radę ekipie Valverde (choć na naszym Mestalla wcale nie jestem tego w 100% pewien) oraz że Mallorca podtrzyma swoją passę meczów bez porażki u siebie, grając z Deportivo. I niech ją po prostu podtrzyma remisem, wygrana któregokolwiek zespołu będzie dla nas raczej zjawiskiem niepożądanym.
Image
Awatar użytkownika
miancio
El Crack del Equipo

Dołączenie: 30 Kwi 2007 16:35
Miejscowość: Bartoszyce

Postprzez Nevan_14 » 17 Sty 2010 16:50

Biorąc pod uwagę, że Sevilla przegrała 4 mecze pod rząd w lidze, jestem w stanie stwierdzić, że jesteśmy głównym faworytem do zajęcia trzeciego miejsca w tym sezonie. Ponadto przy odrobinie szczęścia, możemy walczyć z Realem o miejsce drugie.

Nie popadajmy jednak w zbytni optymizm. Przed sezonem, cel był jeden, zając miejsce gwarantujące miejsce w LM. Najbliżej nam było od samego początku do miejsca 4. I mimo że ciesze się niezmiernie z miejsca 3, to uważam, że nawet czwarta pozycja, powinna być przez nas traktowana jak sukces.

Co nie zmienia faktu, że marzy mi się wyprzedzenie Realu... :question:
Image
Awatar użytkownika
Nevan_14
Redaktor

Postprzez ches » 18 Sty 2010 00:40

Kurdę...Atleti już chyba 3 raz z rzędu zapewnia sobie 3pkt. w 90 min. spotkania :wall:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Lolek » 18 Sty 2010 01:07

No, Atletico robi to samo co zrobiło z nami- bramka w ostatnich minutach dająca bezcenne dla nich punkty.
Popatrzcie na naszą sytuację. Gdybyśmy nie pogubili frajersko punktów w trzech meczach (gdzie traciliśmy bramki w ostatnich minutach), mielibyśmy 6 pkt więcej. 6 punktów! Vice lider, gonimy Barcelonę- a grając TAKI futbol jak dzisiaj, czyli kosmiczny, nie z tej ziemi, perfekcyjny (oczywiście gdyby nie Alexis...), mało kto mógłby się nam przeciwstawić. A więc w grę wchodziłaby nawet walka o mistrzostwo.
Lolek
Redaktor

Dołączenie: 22 Wrz 2009 23:56

Postprzez TheNatoorath » 18 Sty 2010 17:32

Niestety - +6pkt to fajna perspektywa, ale niestety mamy tu GDYBY. Obrona nie pozwala na dogrywanie meczów na 0, a i dekoncentracja w końcówce (dzięki Bogu coraz rzadziej występująca) nie pomaga. Brakuje pewności. Drugie miejsce jednak wciąż... prawdopodobne (żeby nie powiedzieć "realne"), choć wymaga dużo szczęścia. Na razie ekipa z Santiago Bernabeu nie ma na kim stracić punktów. Najcięższe ich mecze do końca lutego to Deportivo i Villarreal... Nasza przeprawa do tego czasu będzie znacznie trudniejsza - przechodząca kryzys Sevilla to ciągle Sevilla, jesienny złodziej punktów - Getafe i Atletico w coraz lepszej formie.

Na razie celem powinno być utrzymywanie trzeciego miejsca a nie szturm na drugą pozycję. A ja tam się cieszę z powrotu Villi na 1 pozycję w tabeli Pichichi (póki co ex equo z Messim). Się mu należała bramka za ładną grę w ostatnich meczach, zażegnał krótką niemoc strzelecką, a dalej odwala robotę przed i w polu karnym za jakichś trzech zawodników ^^.
Awatar użytkownika
TheNatoorath
Juvenil

Dołączenie: 06 Gru 2009 12:44

Postprzez ches » 04 Lut 2010 17:29

zajac435 napisał(a):Kto wyszedł z propozycją rozgrywania meczy w poniedziałki? Emery?!
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez ches » 04 Lut 2010 17:30

3. Qnick1986 napisał(a):Federacja wpadła na taki genialny pomysł. Pewnie jak zwykle chodzi o prawa telewizyjne.
Laporta np. już zabrał głos w tej sprawie oświadczając, że: "Barcelona w poniedziałki grać nie będzie". Znając "równość" klubów w Hiszpanii to pewnie nie będzie.
Domyślam się, że jeden poniedziałkowy mecz rozgrywać będą zespoły nieuczestniczące w żadnych rozgrywkach pucharowych. Dodatkowo w piątki ma być rozgrywany jeden mecz segundy.
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez ches » 15 Lut 2010 00:27

Atleti pocisło dzisiaj,jeszcze nie widziałem w tym sezonie takiej "nudnej" Barcelony. Atletico podobnie jak Valencia za Floresa,spokojnie wyczekiwane kontrataki,pierwsza połowa wyśmienita,wymiana ciosów,akcje z jednej na drugą bramkę,bardzo ładne widowisko (świetny bramkarz Atletico),w drugiej już trochę na przekór oczekiwaniom kibiców emocje nie były tak wysokie jak w pierwszej części tego spotkania,Real ma się z czego cieszyć,ja natomiast mam nadzieję że Atletico nie złapie formy i za 2 tyg. rozwalimy ich na Calderon !!!
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez ches » 07 Mar 2010 00:56

Qnick1986 napisał(a):Mecz Real Madryt - Sevilla w tym momencie jest co najmniej dziwny:d (35 minuta)
Sevilla prowadzi 0:1 po bramce samobójczej nie oddając nawet jednego strzału na bramkę Realu (nie mówię tu o celnym ale w ogóle). Real strzelał 7 razy. Do tego posiadanie piłki 75% do 25 % na korzyść Sevilli.

Swoją drogą liczę na Real. Po pierwsze Sevilla to nasz rywal w walce o 3 miejsce i byłoby miło jakby straciła punkty. Po drugie zmiana lidera w PD będzie jakąś odmianą;)
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez ches » 07 Mar 2010 10:53

No i Real wygrał w ładnym stylu,choć szczerze powiem że po 2 bramce dla Sevilli myślałem że będzie po meczu,jednak Remontada w wykonaniu gospodarzy piękna. Nie wiem co tam robi Kaka w pierwszym składzie jak w tym sezonie jedynie dobrze zaprezentował się na Camp Nou podczas Gran Derby !! Guti i Van Der Vaart biją go na głowę co z resztą wczoraj udowodnili. A te zagrania Gutiego są po prostu cudowne :wow: Dobrze że wczoraj Real wygrał !
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 28 Mar 2010 21:17

Niesamowity fart mamy na razie. Przegraliśmy ważny mecz , ale również przegrali nasi najwięksi rywale o 3 miejsce. Mallorca z Barceloną to była oczekiwana porażka , Villarreal pokonali Sevillę no i Deportivo dostało od Getafe 1:3.
6 pkt przewagi nad Mallorcą na 9 kolejek przed końcem to wcale nie mała przewaga.
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Jugador del Primer Equipo

Dołączenie: 06 Lip 2009 19:56

Postprzez ches » 28 Mar 2010 22:13

No właśnie,fart niesamowity,na farcie w sumie awansujemy do LM (mam nadzieję) bo tak jak ktoś kiedyś mówił gdyby w Villarreal dalej był Pellegrini,Atletico nie dawałoby ciała z Sevilla to jesteśmy w szarej dupie !!! Ileż taki fart może trwać ? Wciąż jest 6 pkt. a mogło być 9 przewagi :wall: Oj Emeremu się farci niesamowicie w tym sezonie,jeszcze Llorente niech przedłuży z nim kontrakt ( ['] ). Co do ostatniej kolejki to Mallorca niesłusznie przegrała,2 słupki o ile pamiętam i cały mecz w natarciu,Barca nie przypominała siebie a 3 pkt. i tak są i to różni nas od wielkich klubów które mimo tego że grają kupę zdobywają 3 pkt. !!!
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez KilyVCF » 02 Kwi 2010 15:29

Przewaga drugiego Realu/Barcy na finiszu będzie niestety rekordowo żałosna.
Valencię i Sevillę (Deportivo też) rozłożyły plagi kontuzji, nas także serie kartek + słabsi trenerzy których zespoły przerastają ... :sad:
Strata reszty ekip do Realu i Barcy będzie gigantyczna przez to. Najbardziej na tym wszystkim korzysta Mallorca która wciąż ma duże szansę by zagrać w LM..
Drużyny walczące o puchary graja ostatnio tak beznadziejnie że dogoniły je Getafe, Bilbao i mające ogromne straty Villarreal i Atletico.
Wystarczy że któraś z walczących drużyn zanotuje serię wygranych to na pewno załapie się do pucharów, może nawet do LM.
Wszyscy grają teraz nierówno i tracą punkty co mecz.
Zdobycze punktowe w ostatnich dziesięciu kolejkach kandydatów do gry w Europie są żałosne...

FC Sevilla - 33033101010 = 15/33
RCD Mallorca - 10300330310 = 14/33
Valencia CF - 10313010330 = 15/33
Deportivo LC - 30103031000 = 11/33
Villarreal CF - 30030313013 = 17/33
Athletic Bilbao - 00303131103 = 15/33
Getafe CF - 31010013103 = 13/33
Atletico - 00130313030 = 14/33

To punkty które zdobywaliśmy po pamiętnym meczu z Villarrealem;
gdyby mi ktoś wtedy powiedział że będą tak wyglądały to bym go wyśmiał ... :suicide:
El ano que viene bajamos a Segunda
Awatar użytkownika
KilyVCF
Jugador del Primer Equipo

Dołączenie: 25 Sie 2009 01:12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Futbol

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość