Liga Mistrzów

Co dzieje się na światowych boiskach?

Re: Liga Mistrzów

Postprzez Dzidek » 19 Gru 2009 00:41

Na wydziale jeden z wykładowców zagorzale kibicuje Bayernowi. Skubaniec postawił na zwycięstwo Niemców z Juventusem i wygrał sporo kasy. Pytał się, jaki wynik obstawiamy (za trafiony wynik nagroda) - ktoś tam dla żartu zaproponował wygraną 2:1, reszta albo remis, albo porażkę.

A tu Juve zawiodło na całej linii. Chodził później przez parę dni uradowany i zagadywał "wiecie, co ważnego wydarzyło się we wtorek wieczór?" :doh:

Co do losowania, hiszpańskie zespoły nie trafiły źle. Brak awansu Barcelony to będzie sensacja, Sevilla powinna dać radę, ciekawią tylko losy Realu. W każdym razie, oby w półfinałach większość drużyn nie stanowiły te z Anglii. :beggin:
Awatar użytkownika
Dzidek
Redaktor

Dołączenie: 02 Mar 2007 23:57

Postprzez ches » 05 Mar 2010 16:02

Jaro Cool napisał(a):Manchester-Milan.Licze ze Milan odrobi straty.
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Dołączenie: 12 Sie 2008 09:44
Miejscowość: Piekary Śląskie

Postprzez LSW » 10 Mar 2010 23:57

Real Madryt - 100 mln euro za CR, 65 mln za Kake, 30 (?) za Benzeme, 15 mln za Albiola, 30 mln funtów za Xabiego Alonso plus spore wydatki w ostatnich latach. 1/8 finału LM i koniec na ten sezon :cheers: :lol2: :yahoo: :wow: :eheh: :laughat:

I żeby było jasne: nie śmieję się z kibiców, ale z zarządu i piłkarzy. Tyle zamieszania w mediach, poniżanie innych klubów i zawodników, bo nie chciały oddać za grosze swoich piłkarzy lub zawodnicy nie chcieli grać w Realu. Tyle gadania o potędze, o wyższości nad innymi, o tym jacy są cudowni i na nic im ta kasa się zdała.
LSW
Taquillero

Dołączenie: 17 Maj 2007 11:12

Postprzez Dr_Dedoverde » 11 Mar 2010 01:44

W tym roku , i tak nie stracą finansowo. zyski im rosną tak czy siak.
A drużynę zbudują , nie martw się , wtedy dopiero będzie smutno w lidze .
Barcelona i Real na wiele , wiele lat zdominują ligę , a ta porażka dzisiaj może dać do dużo myślenia Florentino , a on głupi nie jest , praktycznie zawodników mają już na wielki , latem się pozbędą Benzemy , kupią jakiegoś obrońcę , dadzą czas trenerowi i będzie po ptokach.
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Jugador del Primer Equipo

Dołączenie: 06 Lip 2009 19:56

Postprzez smiechu » 11 Mar 2010 12:13

Z calego serce sie ciesze z niepowodzenia realu i najlepiej zeby Barca wygrala mistrzostwo i zdobyla LM na santiago bernabeu, ale by kibice tego FC Hollywood mieli miny. :cheers: :lol2: :yahoo:
smiechu
Taquillero

Dołączenie: 10 Lis 2009 16:04
Miejscowość: Świnoujście

Postprzez ches » 11 Mar 2010 17:18

LSW napisał(a):Tyle zamieszania w mediach, poniżanie innych klubów i zawodników, bo nie chciały oddać za grosze swoich piłkarzy lub zawodnicy nie chcieli grać w Realu. Tyle gadania o potędze, o wyższości nad innymi, o tym jacy są cudowni i na nic im ta kasa się zdała.

Możesz mnie oświecić i podać jakieś newsy gdzie piłkarze Realu poniżali inne kluby,nie że chcę ci dowalić,tylko z czystej ciekawości bo nie przypominam sobie takich scen.Przypominam sobie że było na odwrót,fala krytyki spadła na Real,szczególnie przez Bayern,Platiniego i Laporte !
A co wczorajszego meczu to po 1 połowie Real powinien mieć awans w kieszeni,gdyby Higuain trafił do pustej bramki bądź później podał Ronaldo który był na czystej sytuacji a nie strzelać,problem Realu leży w tym że ta drużyna musi się jeszcze zgrywać,również nie popieram polityki tego klubu która jest po prostu głupotą ale mimo to lubię i szanuję Real jako klub ! Pytanie tylko czy dni Pellegriniego w Madrycie są policzone,jeśli tak to Pereza razem z Valdano powinni zlinczować na Bernabeu. Taka sama sytuacja miała się na Old Trafford. Wiadomo było że gdy Diabły strzelą bramkę będzie po meczu,tak samo było wiadomo że jak Lyon wpakuje bramkę będzie tak samo. Szkoda mi Milanu że akurat trafili na tak silnego rywala zaraz na początku,mam tylko nadzieję że w najbliższych latach się odbudują i wróci ten stary Milan,tego samego życzę Juventusowi,ponieważ cenię Włoskie kluby i darzę je sympatią. Dodam więcej,życzę Interowi aby pokonał Chelsea i żeby zaszli jak najdalej !!
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez LSW » 11 Mar 2010 23:16

ches napisał(a):Możesz mnie oświecić i podać jakieś newsy gdzie piłkarze Realu poniżali inne kluby,nie że chcę ci dowalić,tylko z czystej ciekawości bo nie przypominam sobie takich scen.

Ja też sobie nie przypominam, żeby piłkarze coś takiego mówili, dlatego nic takiego nie piszę.
LSW
Taquillero

Postprzez ches » 12 Mar 2010 00:10

Więc o co Ci chodziło w poprzedniej wypowiedzi ?
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 12 Mar 2010 19:16

To powinno trafić do działu "komciowe rodzyny" ....
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez ches » 19 Mar 2010 00:37

Ale Inter ładnie pocisł Chelsea,Mourinho udowodnił że trenerem jest z najwyższej półki,Inter podobnie jak Real sra przed meczami LM ale we wtorek jestem pewien podziwu dla zespołu Jose. Barca jak zwykle się rozstrzelała. Cieszy również awans Bordeaux,nie wiem czemu ale bardzo lubię tą drużynę,poza Gourcuff'em i Chamakh'iem nie mają gwiazd w zespole a są w 1/4 :D Ciekawe kto zdobędzie Puchar Mistrzów...
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 19 Mar 2010 14:46

Pary 1/4 finału Ligi Mistrzów:

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux

Bayern Monachium - Manchester United

Arsenal Londyn - FC Barcelona

Inter Mediolan - CSKA Moskwa

Pary półfinałowe Ligi Mistrzów:

Bayern Monachium/Manchester United - Olympique Lyon/Girondins Bordeaux

Inter Mediolan/CSKA Moskwa - Arsenal Londyn/FC Barcelona

Cóż , Inter ma wielkie szanse na półfinał i chciałbym żeby trafił w nim na Barce , może wreszcie by ktoś pokazał Guardioli na czym polega geniusz trenerski.

Ciekawie by też było, gdyby Bordeaux trafiło na Bayern. W fazie grupowej Francuzi sobie łatwo poradzili z Bayernem. Rewanż były ciekawy.
No i po raz pierwszy od wielu lat , w 1/2 zobaczymy kogoś z poza Włoch, Anglii czy Hiszpanii.

Stawiam na finał MU/Bordeaux - Inter. :popcorn:
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez ches » 19 Mar 2010 17:25

Ciekawie zapowiada się mecz Arsenalu z Barcą ,myślę że jedni jak i drudzy są w stanie awansować (z lekkim wskazaniem na Barcę). Francuski pojedynek wygląda również bardzo smacznie. Manchester powinien przejść Bayern bez większych problemów a Inter jeśli zagra jak z Chelsea to z CSKA nic nie zostanie. Lubię Włoskie kluby a więc mimo tego że Valencię nie łączą za bardzo ciepłe stosunki z Interem mimo to będę im kibicował. Finał ManU - Inter ?? Bardzo chętnie...
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 31 Mar 2010 22:47

No i zapowiadał się ciekawie mecz a taki nie był. Było wiele lepiej niż ciekawie.
Szacun dla Fabregasa, no i Almunia chyba mecz życia rozegrał.
Arsenal w rewanżu nie jest bez szans , Pique nie zagra , Puyol też a Milito z Marquezem to nie za bardzo zgrana para. Komentatorzy coś bąkali o "genialnym" Ibrahimoviciu ale genialne to były asysty. Bramki ładne ale nie genialne :D
Walcott super zmiana i w ogóle super mecz :wow: :yahoo:
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez Qba1000000 » 01 Kwi 2010 08:35

ches napisał(a):Manchester powinien przejść Bayern bez większych problemów a

No ja bym tak nie uwazal. Ostatni mecz pokazał ze Bayern moze namieszac w LM. 2:1 to nie jest jakis tam super wynik ale Bayern grał bez Robbena.
Barcelona przewazała przez 60 minut, potem lekko odpusciła i skonczyło sie remisem (troche jak Valencia w tym sezonie). Lubie Arsenal i wolałbym aby przeszedł dalej , ale nie daje mu wiekszych szans na Nou Camp. O ineterze to nawet szkoda pisac, CSKA przeszło słabiutka Seville, a z Interem nie maja szans. Lyon raczej tez przesądził o awansie.
Zapowida sie ciekawie Liga mistrzów w tym sezonie, a to dlatego ze nie mam pojecia kto jest najwiekszym faworytem. Mysle ze tradycji stanie sie zadosc i Triumfatorzy poprzedniej edycji nie obronia pucharu. Czas pokaze....
Qba1000000
Juvenil

Dołączenie: 18 Paź 2007 17:42
Miejscowość: Leżajsk

Postprzez ches » 01 Kwi 2010 11:23

Inter skromnie,szkoda teraz niepotrzebne nerwy będą musieli zabrać ze sobą do Rosji,ale i tam myślę że awansują ! Arsenal wczoraj tak jak kolega wspomniał wcześniej do 60min. nie istniał po prostu,Barca grała wyśmienicie ! Wątpię że Arsenal ugra coś w rewanżu bez Gallasa i Fabregasa na Camp Nou. Co do Manchesteru to chyba trochę obrośli w piórka po wygranych z Liverpoolem i Boltonem. Praktycznie minimalne zaangażowanie ze strony Diabłów (tylko Fletcher,Evra zapierniczali + świetny Van Der Sar w bramce),Bayern choć bez Robbena pokazał pazur w 2 połowie i grali do końca co zaowocowało bramką Olicia,choć i tam nie daję Bawarczykom szans na Old Trafford,ale kto wie....
Szkoda mi Bordeaux,lubię ten klub i chce aby to oni awansowali ale niestety szanse są mizerne,3-1 będzie ciężko odrobić...
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 01 Kwi 2010 13:16

Czy ja wiem czy ciężko ?
Na własnym stadionie , wystarczy im 2:0.
Jednak Lyon ma trochę lepszy skład według mnie od Bordeaux.
Zależy wszystko od Lyonu , Bordeaux wiadomo że będzie się starać a jeśli Lyon będzie skoncentrowany to powinni dalej przejść.
co do Interu to nie sądzę żeby Mourinho zaprzepaścił taką szansę na awans , CSKA jednak odstaje od Interu o dwie klasy, jedynie Akinfeev się tam nadaje :D
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez ches » 08 Kwi 2010 17:17

No i Bordo nie dało rady,szkoda ale nie oglądałem meczu więc się nie wypowiadam. Na Camp Nou Barca miała ułatwione zadanie w postaci obrony Arsenalu Messi robił co chciał,ogólnie Arsenal nie miał nic do gadki,no może poza pierwszymi 20 minutami i ten niby spalony Bendtnera :doh: Może potoczyłoby się to inaczej...Wczoraj na Old Trafford mecz po prostu palce lizać,United w pierwszej połowie po prostu zamiatali,Bayern się obrał i widać było tego efekty,w 2 połowie nabrali pewności siebie,na dodatek wyleciał Rafael co podcięło różki Diabłom. Ribery zaczął wreszcie kręcić obroną United a Robben który niczym nie zaimponował w meczu (no może wygrał 2-3 pojedynki z Evrą) zrekompensował się kibicom prawdziwym golazzo,bramka po prostu palce lizać no i Niemcy nie mieli problemów z kontrolowaniem meczu do końca,niespodzianka na Old Trafford a Inter spokojnie 1-0 poradził sobie z Ruskami po również ładnym golu Sneijdera. Zapowiada się coraz ciekawie w Lidze Mistrzów poza tym wszystkie Angielskie drużyny odpadły :question:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Nevan_14 » 20 Kwi 2010 22:40

Pięknie Inter. Brak mi słów :)
Image
Awatar użytkownika
Nevan_14
Redaktor

Dołączenie: 05 Cze 2009 15:05

Postprzez Dr_Dedoverde » 21 Kwi 2010 10:19

Farselona już narzeka na sędziego .
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,7796197,Liga_Mistrzow__Pique_chce__bezpartyjnego__sedziego.html

W dupie im się poprzewracało , za dużo czytają jacy są wielcy.
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez LSW » 21 Kwi 2010 11:34

Ciekawe to jest.
Widziałem powtórki telewizyjne, i można na nich zobaczyć, że gol Milito padł ze spalonego

Na powtórkach co ja oglądałem, to ujęcia kamery nie są rozstrzygajce, ale wygląda to tak jakby Milito wyszedł idealnie w tempo podania lub minimalnie za szybko. Sytuacja niezwykle trudna do oceny przez sędziego i chyba każda decyzja jaką podjąłby byłaby akceptowalna. Pytanie tylko, czy chcemy w futbolu oglądać gole czy milimetrowe spalone?

a Maicon strzelił po faulu na Messim

A tu mnie Pique rozbawił. Messi stracił piłkę z drugiej strony boiska, więc nawet gdyby był faul, to nie ma to żadnego związku ze zdobyciem gola. Inter musiał wyprowadzać akcję spod swojego pola karnego. Poza tym tam była zwykła walka bark w bark - że Messi to kurdupel to normalne że piłkę stracił. Ktoś musi Pique powiedzieć, że strata piłki przez Messiego nie jest równa faulu na nim.

Ogólnie cieszę się z wygranej Interu i to dość wysokiej. Gracze Barcy pokazali, że są chamami. Przykład: Pique zarzucający sędziemu stronniczość (niczym rozsądnym nieuargumentowane), Xavi wywołujący kłótnie, Messi ok. 80 minuty próbujący wymusić rzut karny i Dani Alves robiący to samo. Ale tak to jest jak się sędziuje pod Barce - myślą, że wszystkie wałki im przejdą, jak np. te z Chelsea.
LSW
Taquillero

PoprzedniaNastępna

Powróć do Futbol

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość