Acolith napisał(a):
po tym 4:1 zapanowała podnietka i niektórzy dołączyli ich do faworytów mistrzostw
też mnie to dziwiło. To tak jakby w grupie Irlandia - Szkocja - Walia - Islandia ci pierwsi wygrali 3-0.
Nevan napisał(a):
Ches słusznie powiada, że Portugalia to drużyna bez klasowego snajpera
Bez, ale Postidze od czasu do czasu wyjdzie dobry mecz (alternatywą jest też Almeida który Valencii krwi napsuł już) jak dziś gdy grał jak na niego dobrze.
Oczywiście Portugalia by mogła grać bez klasycznego napastnika z najbardziej wysuniętym żelem (no, może niekoniecznie jego patrząc na dzisiejsze wyczyny bez koszulki klubowej) tak jak Hiszpania z Włochami. W Portugalii jest mocna pomoc. Ja nie wiem dlaczego nie powołał Fernandesa..
Groove napisał(a):
Druga sprawa to jak Van Marwijk zamierza "pogodzić" Huntera i Van Persie
Tak pogodził że właściwie zagrał tylko ten drugi i 2 mecze słabo, mimo gola ale spóźnionego.
Van Marwijk już powołaniami mnie rozczarował.
2 lata temu Holandia zapowiadała się lepiej a tu nadal Bommel, Nigel, Kuyt, dajcie spokój..
Liczyłem na Strootmanna, szkoda że talent Elji się zmarnował. Osłabieniem jest brak Pietersa, kontuzja. W dodatku pierwszy plac ma gość z Barcy który cały sezon nie grał
Hector napisał(a):
aż strach się bać Anglików
dokładnie - strach, bo te dziady mogą wyjść z grupy !
Nikomu tak źle nie życzę jak Anglikom. Niestety ugrali punkt i to z Francją, póki co oddali najmniej strzałów na Euro, obawiam się właśnie stałych fragmentów, tak samo Irlandczycy strzelili Kroatom, na szczęście tak samo stracili.
Hector napisał(a):
Zostają jeszcze Włochy ale oni mają słabiutką kadrę
Chyba nie tak słabą, szyki popsuły kontuzje byłe (Cassano) i obecne (Rossi itd). Pierwszy mecz na plus. Szkoda że Di N dwa razy nie trafił.
BartekVCF7 napisał(a):
W ataku ostatnio słabiej wypadł Baros
To najgorszy piłkarz na Euro. Żałosna gra. Ostatni mecz oglądałem wśród Czechów których trafiał szlag przez niego a euforię wywołała zmiana. Twierdzą że grali dwa mecze w dziesiątkę.
BartekVCF7 napisał(a):
Mimo to Rosicky w meczach z Czarnogórą (szczególnie w tym pierwszym) robił niesamowitą robotę.
Rosa się odrodził trochę w tym roku. Meczu ze Spurs np nie zapomnę. Baraż z Czarnogórą..
Jak nie zagra z Polską (ma jakiś uraz) to będzie spore osłabienie, w przeciwieństwie do P. Czecha (co on wyprawia ? 2 mecze psuje już)
Acolith napisał(a):
Czesi mogą wystawić super bramkarza (choć i tutaj Polska ma nieźle)
Jeden i drugi "miażdży"
Acolith napisał(a):
Euro 2004 - to był ich turniej, powinni go wygrać, ale pechowo odpadli).
Dokładnie, byli wtedy najlepsi. Obecnie do piet nie sięgają tamtej ekipie albo tej z Euro96.
Acolith napisał(a):
Włosi no i oczywiście Chorwaci, oby doszli jak najdalej
Cała nadzieja w tych drużynach że wyślą pięknych chłopców do domu. Już mdli od ich sukcesów.
Ever napisał(a):
Hiszpanie mają zostać w grupie! Trzeba karać reprezentacje, które powołują samych piłkarzy Barcy i Realu!

Pewnie, już za jeden z tych klubów rozważyłbym dyskwalifikację.
Ever napisał(a):
Buffon to klasa światowa
Fajnie kiwał się z Torresem
BartekVCF7 napisał(a):
Czesi nie zasłużyli na taki wymiar kary.
Nie wiem czynie zasłużyli.. bardzo naiwnym wolnym klepaniem, Ruscy skarci ich nieraz właśnie szybką grą, rozmachem, kontrami, jak chce się grać pozycyjny to trzeba uważać, Czesi myśleli że grają z gorszymi od siebie (pierwsze 15 minut dominacja) i się zdziwili.
Wniosków nie wyciągnęli, Kerzakhov im pomagał swoim partactwem jeszcze. Oczywiście gdyby na 2-2 udało się dobić to mogło być różnie.