Kto powinien przyjść do Valencii ?

Wszystko o Los Ches

Re: Kto powinien przyjść do Valencii ?

Postprzez Dzidek » 26 Sty 2010 22:10

Jacek napisał(a):Kiedy wraca do nas Sunny? W następnym sezonie? Jeżeli tak, to świetnie! Przesunąć go na kilka meczy do VCF Mestalla i zobaczyć czy się nadaje.
Pierwsza opcja - Dobra, przypuśćmy, że Sunny jest już po tych kilku meczach i Emery zobaczył, są z niego ludzie. Wziąć go do drużyny seniorów i posadzić na miękką, ciepłą, dużą, piękną...ławkę^^

Sunny grzeje ławę w Betisie.

Jacek napisał(a):A to też fakt, że lepiej by było gdyby testowali obrońców, a nie graczy ofensywnych

Costa z Wolfsburga (Lille) jest już zaklepany, niestety (?). Za Miguela chcą sprowadzić Dabo z ASSE.
Awatar użytkownika
Dzidek
Redaktor

Dołączenie: 02 Mar 2007 23:57

Postprzez ches » 30 Sty 2010 19:59

jaro cool napisał(a):Podobno ten Costa z Wolsburga ma do nas trafic w lecie,został wypożyczony teraz do Lille,i w lecie ma podpisac 3-letni kontrakt.
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Dołączenie: 12 Sie 2008 09:44
Miejscowość: Piekary Śląskie

Postprzez Lizzy » 30 Sty 2010 23:12

Przydałby się również Def. Pomocnik ale to po sezonie najlepiej kiedy Albelda i Baraja już raczej pożegnają się na zawsze z wysoką formą !

Dlaczego niby mają się pożegnać z formą ? Jeszcze w poprzednim sezonie, nie kto inny jak El Pipo trzymał nam środek pola. W obecnym czasie nie gra za wiele, także nic nie mogę o nim powiedzieć. Albelda natomiast to jest teraz zabójczy i nie sądzę, żeby zgubił tą dyspozycję. Jeżeli ma utrzymać podobny fason to nie ma sensu szukać kogoś innego.
Lizzy

Postprzez ches » 30 Sty 2010 23:45

Ja jednak sądzę że ten sezon jest ostatnim w jakim możemy podziwiać tego starego Albeldę,przecież on ma 33 lata,już jest po prostu przeżarty tą piłką,nie sądzę żeby w przyszłym sezonie angażował się tak w grę jak chociażby w tym sezonie,to samo tyczy się Rubena który non stop łapie kontuzję. Chciałby się mylić i to tylko moje zdanie ale na miejscu zarządu już w tej chwili rozglądałbym się za następcą Davida i Rubena...
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dzidek » 31 Sty 2010 00:20

Baraja zrobił wiele dla tego klubu, ale powinien odejść po tym sezonie. Chyba, że nie znajdzie się ktoś, kto mógłby go w kadrze zastąpić.
Awatar użytkownika
Dzidek
Redaktor

Dołączenie: 02 Mar 2007 23:57

Postprzez Dr_Dedoverde » 07 Lut 2010 23:59

De Guzman nie jest już kontuzjowany , więc skoro za darmo w czerwcu do wzięcia to brać go !!
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde
Jugador del Primer Equipo

Dołączenie: 06 Lip 2009 19:56

Postprzez ches » 08 Lut 2010 00:59

Przemyślałbym ten transfer,bo po co nam kolejny ofensywny pomocnik,lepiej dać pograć Chooriemu,jest Silva,na tej pozycji może grać Banega czy nawet Pablo także ofensywa jest w porządku. Priorytetem powinien być stoper,i to dobry !!! :devil:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 08 Lut 2010 11:07

De Guzman gra raczej na tej samej pozycji co Banega , wiec jeżeli Fernandes źle się czuje u nas, a Baraja ma ostatnie miesiące kontraktu to przydałby się , tym bardziej ,że technicznie jest dużo lepszy od Portugalczyka. Jego brat w Deportivo to już uznana firma , młodszy brat by sobie poradził.
Tym bardziej że warto wzmocnić się zawodnikiem o którego stara się Chelsea.
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez lasio » 08 Lut 2010 17:13

Dr_Dedoverde napisał(a):Jego brat w Deportivo to już uznana firma , młodszy brat by sobie poradził.

uznana firma, ale chyba nie w tym sezonie, bo Julian ma narazie 0 rozegranych meczy w La Liga w tym sezonie (informacja primeradivision.pl) osobiście wolałbym sprawdzonego już w lidze hiszpańskiej Granero, choć za tego trzeba by trochę zapłacić :beggin: bardziej potrzebny jest środkowy obrońca (tak jak to powiedział ches), bramkarz (zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja Renana w przyszłorocznej pretemporadzie) i napastnik (niekończącej się opowieści z Davidem Villą w roli głównej ciąg dalszy) :protest:
Amunt Valencia!!
lasio
Juvenil

Dołączenie: 14 Gru 2006 20:39
Miejscowość: Przeworsk

Postprzez Dr_Dedoverde » 09 Lut 2010 16:30

O ile się orientuje to nie tylko forma sportowa decyduje o tym że starszy De Guzman nie gra.
Nie chce podpisać nowego kontraktu dopóki Deportivo mu nie wypłaci należnej kasy , mowa nawet o 600 tys. € .
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez velk » 27 Lut 2010 02:55

Myślę, że powinniśmy tego młodego sobie zaklepać na przyszłość o ile jeszcze kto inny tego nie zrobił, nie wiem czy ktoś słyszał, szukałem na polskich stronach wzmianki o nim, ale nic nie znalazłem. Mowa o Piero Lenti. Znalazłem jakieś dziwne blogi po włosku bodajże ale nie chciało mi się tłumaczyć.

Wideo:

http://www.youtube.com/watch?v=XFuPDM8z0yQ

Swoją drogą pojawiło mi się te wideo po obejrzeniu kompilacji akcji Feghouliego na youtube ;)
velk
Taquillero

Dołączenie: 16 Gru 2009 17:52

Postprzez ches » 27 Lut 2010 14:23

:shock:
Przecież koleś ma z 10 lat,to że potrafi podbijać piłkę i prawie ominąć przeciwnika nie świadczy że będzie on w przyszłości świetnym piłkarzem. W sumie to niewiele tam pokazał...
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez velk » 28 Lut 2010 18:34

No i co że ma 10 lat? Wielkie talenty są odkrywane w młodym wieku, nie w wieku 20 lat. Wystarczy spojrzeć na to kiedy Silva przyszedł do nas, lub kiedy Messi przyszedł do Barcy. Wiara w to, że taki młody zawodnik będzie kiedyś bardzo dobrym wartościowym zawodnikiem i wkład pracy w jego rozwój to jest najważniejsze. Według mnie z podejściem - nie wiadomo czy będzie dobry - nigdy nie będziesz miał w klubie młodych talentów kształtujących przyszłość piłki nożnej. ;)
velk
Taquillero

Dołączenie: 16 Gru 2009 17:52

Postprzez ches » 28 Lut 2010 21:28

Ja wiem i doskonale rozumiem co chcesz powiedzieć,oczywiście nie przeczę bo może będzie za parę lat będzie świetnym zawodnikiem,ale póki co zawracanie sobie głowy takimi sprawami jest niepotrzebne tym bardziej wiadomo że sytuacja w klubie nie jest kolorowa,być może któryś z młodzików VCF za parę lat będzie ustach wszystkich :wink:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 29 Mar 2010 00:05

Właśnie sobie skacze po transfermarkt.de i natrafiłem na takie coś
http://www.transfermarkt.de/de/forum/500/rumour/thread/974902/anzeige.html

Mamadou Sakho za ok. 10 mln euro latem w Valencii ?
Cena nie dla nas , ale zawodnik to świetny i bardzo perspektywiczny , dostał nawet już kilka powołań do kadry Francji . Niestety jakoś trudno sobie wyobrazić , żeby taki zawodnik do nas przyszedł. Po pierwsze cena , po drugie wiele klubów , silnych klubów z najlepszych lig by go pewnie chciało , co gorsze bogatszych od nas ..
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez KilyVCF » 29 Mar 2010 23:19

Te powołania to miał do Francji U-21.
Ma 20 lat, nie wiem czy nie za młody na lidera naszej defensywy.
Wątpliwe - drogi i francuski, tacy chodzą do Anglii.
10 baniek można wydać lepiej.
El ano que viene bajamos a Segunda
Awatar użytkownika
KilyVCF

Dołączenie: 25 Sie 2009 01:12

Postprzez Dr_Dedoverde » 29 Mar 2010 23:36

No masz rację, wydawało mi się że go widziałem na rezerwie z Hiszpanią , ale sprawdziłem i nie ma go.
KilyVCF napisał(a):Wątpliwe - drogi i francuski, tacy chodzą do Anglii.10 baniek można wydać lepiej.

Chciałbym żeby w lecie klub wydał 10 mln na transfery a nie zarobił tyle jak było latem.Niestety może się okazać że dalej trzeba będzie zarabiać na transferach (Żigicia jednak za 8-10 mln nie byłoby źle się pozbyć)

A co do Sakho to ciekawe jaki ma znak zodiaku , może na mundial pojedzie ...
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez ches » 30 Mar 2010 17:55

Jeśli chodzi o stoperów to chętnie zobaczyłbym na Mestalla Davida Luiza z Benfici. Ma 22 lata i zapowiada się na nieprzeciętnego obrońcy,jakoś strasznie drogi nie będzie,na moje oko gdzieś z 6-7 mln. max także sprzedać balast i sprowadzić obrońców bo tego brakuje VCF jak wody :praise:
Image
Image
Image
-> Last.FM <- kliknij
Awatar użytkownika
ches
Entrenador

Postprzez Dr_Dedoverde » 30 Mar 2010 22:36

Nie ma szans na tego z Benfiki , wiele klubów już na poważnie się nim zainteresowało , w tym Real Madryt i AC Milan.
Jakimś cudem musielibyśmy mu zaoferować konkretną kasę a jak jest w u nas w banku wiadomo.
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Dr_Dedoverde

Postprzez KilyVCF » 31 Mar 2010 02:37

Racja. Szanse zerowe.
To będzie gorące nazwisko na giełdzie transferowej.
Jeśli gdzieś pójdzie to do bardzo bogatego klubu.
Brazylijczyk - młody - utalentowany - już ograny w Europie - już znany = NIE DLA NAS ...
Z Portugalii wszyscy idą drogo (tzn. czołowi piłkarze wielkiej trójki);
trzeba by było przepłacić jak za Manuela :doh:
El ano que viene bajamos a Segunda
Awatar użytkownika
KilyVCF

Dołączenie: 25 Sie 2009 01:12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Klub

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość